Service

Airco service

Een airco is zowel in de zomer als in de herfst en winter onmisbaar. Bij hoge temperaturen geeft het verkoeling en in het najaar – bij regen- of sneeuwbuien – zorgt het systeem ervoor dat de ruiten snel condensvrij zijn.

Voorkom een dure reparatie en laat de airco op tijd nakijken

Het koelende deel van het aircosysteem is onderhoudsvrij, maar jaarlijks verdampt een klein deel van het koudemiddel uit de airco. Daarmee verliest je airco jaarlijks zo’n 8 tot 10 % van het koelmiddel. Om de koelcapaciteit en smering van essentiële delen optimaal te houden, moet dit aangevuld worden. Met regelmatig onderhoud kun je dit verlies tot een minimum beperken en voorkom je dat de compressor onherstelbaar beschadigd raakt door een gebrek aan smering. Een nieuwe compressor is kostbaar en wij adviseren je daarom om de airco jaarlijks of minimaal één keer per twee jaar te laten controleren.

 

Mijn airco stinkt

Door de warmtewisselaar in het systeem treedt er condens op, waardoor soms schimmelvorming kan ontstaan. Zodra je de airco inschakelt zal je een muffe lucht ruiken. Het interieurfilter is een van de componenten die de monteur zal controleren. Bij vervuiling wordt het systeem schoongemaakt en een nieuw interieurfilter geplaatst.

airco

Wat controleert de monteur bij de airco controle?

Bij een aircocontrole controleert de monteur of de minimale hoeveelheid koudemiddel nog aanwezig is en of er mogelijk sprake is van lekkage. Ook checkt de monteur de werking en conditie van alle componenten zoals het interieurfilter. Als het nodig is vervangt hij onderdelen en vult hij het systeem weer bij.

Auto Huitink & Grooters B.V. is hét adres voor airco service in de regio

Wij zijn als een van de weinige garages in de regio STEK-erkend en beschikken over de allernieuwste apparatuur voor het onderhouden en repareren van airco’s. Plan eenvoudig online een afspraak , of bel: +31 (0)544 – 46 43 04.